Ахтем Сеітаблаєв розповів про загиблого під Ірпенем Пашу Лі

Туренко Андрій

Туренко Андрій

Редактор вихідного дня

Усі статті автора...

Ахтем Сеітаблаєв розповів про загиблого під Ірпенем Пашу Лі
Актор Ахтем Сеітаблаєв
Akhtem Shevket Oglu Seit-Abla

Актор Ахтем Сеітаблаєв зізнався, що часто його фільми стають пророчими

Читайте такожАндрій Федінчик зізнався, як змінилося його життя від початку війни
Актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв з перших днів війни проходить службу у теробороні. Режисер розповів, що разом з ним боронять Україну чимало його друзів та знайомих, серед яких віце-спікери Верховної Ради, міністри, артисти та багато інших.

Вони так само стоять на блок-постах, і не заради піару, я особисто перевіряв, - ділиться Сеітаблаєв з журналістами каналу «Україна» і додає. - Я був переконаний, що і Андрій Хливнюк, Іван Леньо, Олег Сенцов та інші мої друзі актори і не тільки, осторонь не залишаться, і так воно і сталося.

Смерть колеги та близького друга, актора Паші Лі, стала для Ахтема Сеітаблаєва шоком. Режисер не повірив навіть спочатку у трагедію.

Я не був шокований, що він став до лав захисників, ми з ним розмовляли за декілька годин до його загибелі. Ми підтримували зв’язок весь час. Ми були друзями, грали у спільних виставах. Він знявся у моїй останній картині «Мирний-21», грав одну з головних ролей. Те, що він загинув, у це я не повірив, навіть, коли стояв біля його труни не міг повірити, адже він був неймовірно світлою людиною, - говорить режисер.

За словами Сеітаблаєва, у його кіно є певна метафізика, адже більшу частину картини «Мирний-21» знімали у військовій частині міста Васильків, яку зараз знищено. Персонаж Паші Лі у картині – це майже він сам. 

Його герой проговорює свою біографію на допиті і розповідає, що батько його кореєць, мати – із Західної України, а сам він гуцул, який народився у Євпаторії, чим збиває з пантелику тих, хто його допитує. Це власне біографія Паші. Ми тоді довго думали, який має бути позивний у його персонажа. Паша добре знався на єгиптології, ми хотіли щось пов’язане з символом воїна світла, тож прийшли до Осіріса. Напередодні прощання с Пашею, мені прийшло повідомлення, що прощання відбудеться саме у похоронному домі «Осіріс». Я подумав, що, коли зустріну його там, то дам йому в око, адже на якусь хвилину я подумав, що він нас «розводить», хоча Паша б так жорстко би не вчинив з нами. Він був надзвичайним артистом, актором, співаком і світлою людиною, - розповів Сеітаблаєв.

Актор Ахтем Сеітаблаєв та Паша Лі / instagram.com/pashaleeofficial

Читайте такожОля Полякова розповіла, що написала Поліні Гагаріній після її участі в пропутінському концерті
Ахтем зазначив, що його фільми часто є пророчими.

Хоч не знімай! Зняв «Хайтарму» - почалася окупація Криму, «Мирний-1» – та сам військова частина, «Осіріс». Прем’єра повинна була відбутися у квітні цього року. Ми з командою, з якою знімали стрічку, обговорюємо, наскільки все, що знімали, перегукується із сучасністю, - поділився режисер.

Нагадаємо, 


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK